När ska flytthjälpen komma?

Det är alltid klokt att planera för när flyttfirman ska komma. Inte bara för själva flyttdagen. Många missar att det kan vara klokt med ett besök till bostaden eller kontoret som ska flyttas i förväg. Det kan nämligen göra det lättare för din flytthjälp att ge en korrekt offert och att planera flytten på ett effektivt sätt.

När ska flytthjälpen komma?

Det första besöket inför en flytt

Då en större bostad eller en arbetsplats ska packas ihop och flyttas kan det vara smart om flyttfirman kommer på besök i förväg. Detta kan ske en månad innan flytten. Kanske tidigare än så då det är mycket som ska planeras och förberedas.

När flyttfirman kommer på besök första gången kan en ordentlig genomgång göras. Det går att se på saker som:

  • Vad som ska flyttas?
  • Hur saker ska flyttas ut till flyttbil.
  • Om det finns saker som inte borde flyttas med.
  • Vilken typ av montering som kommer att krävas.
  • Hur många flyttkartonger som behövs för hela flytten.

Med svar på dessa punkter blir det mycket enklare att genomföra en punktlig flytt. Om du till exempel bestämmer dig för att flyttfirman ska packa kartongen är det ju enklare att planera korrekt för antal flyttkartonger och när detta bör ske.

Då kartonger ska packas

När du vill få hjälp med att packa flyttkartonger är det ganska vanligt att detta sker en dag eller två innan flyttdagen. Då kommer flytthjälpen hem till dig. Om du har köpt egna kartongen ska de finnas på plats och det kommer också att behövas olika typer av emballage, tejp och skrivverktyg för märkning.

Packningen sker systematiskt, rum för rum. På en arbetsplats kommer packning av flyttfirman också att följa en plan. Med god ordning blir det nämligen mycket enklare att packa flyttbilen på ett effektivt sätt. Därefter är det smidigare att få alla kartonger på rätt plats på den nya adressen och att börja packa upp.

Om du vill få hjälp med packning av kartonger är det bra att tänka på detta innan du väljer ett datum för flytten. Tänk på vilken veckodag det blir och hur det kommer att fungera med flyttpersonal i ditt hem dagarna innan.

När det blir dags att flytta

Det är ganska vanligt att börja en flytt tidigt på morgonen. När allting är förberett kan det ju tyckas vara enkelt nog att komma och flytta ut sakerna i en flyttbil för att sedan köra iväg. Det blir sällan så enkelt.

Dels måste viss nedmontering av möbler ske samma morgon som flytten sker. Dels är det otroligt viktigt att saker flyttas varsamt. Ryckigt och snabbt är inte förenligt med hur den bästa flyttfirman jobbar.

Bra flyttfirmor i Stockholm kommer i tid. Under vardagar kan morgontrafiken vara tuff men det är inte en anledning till att försena en hel flytt. Det här är något som ska planeras för i förväg. Tidig morgon betyder tidig morgon och inte tidig förmiddag!

Flyttbilen kan köra iväg

Det kan gå några timmar innan en flyttbil är redo att köra iväg. Detta särskilt när det rör en större företagsflytt och kontorsflytt där det finns många lösa trådar att knyta ihop. När allting äntligen är redo kan det också bli dags för en paus för flyttgubbar som har jobbat hårt med att montera ned och bära.

Det här ska vara med i planeringen och det kan vara smart att veta precis hur pausen kommer att se ut. När bilen är redo att köra börjar du ju tänka på när flyttfirman kommer att vara framme på den nya adressen.

Flyttfirman anländer med möbler och kartonger

Det är viktigt att vara medveten om att tiden för flyttens avslut inte kan vara lika exakt som tiden för när den startar. Det finns mycket som kan påverka när flyttbilen kommer fram. Inte minst den tid som det har tagit att lasta bilen.

Det är på grund av detta som du får en ungefärlig hållpunkt för när flyttbilen kommer att vara framme. Men oroa dig inte för att du inte kommer att veta när dina saker är framme. Du kommer ju att hålla god kontakt med flyttarna som förbereder dig på att ta emot. Med god planering blir det svårt att missa flyttlastbilen då den kommer fram!

Flyttfirma i Farsta

Flyttfirma Farsta

Flyttfirma i Farsta Om du behöver boka en flyttfirma i Farsta så står Asgard Flytt till din tjänst. Vi arbetar i hela Stockholmsområdet och kan

Läs mer
När ska flytthjälpen komma?

När ska flytthjälpen komma?

När ska flytthjälpen komma? Det är alltid klokt att planera för när flyttfirman ska komma. Inte bara för själva flyttdagen. Många missar att det kan

Läs mer

Säker magasinering är A och O