Frågor och svar om flytthjälp

Här ska vi se på några mycket vanliga frågor om flytthjälp och att flytta. Svaren kan hjälpa dig att förbereda din flytt på ett bra sätt. Här finns även 19 flyttips om hur man packar

Vilken sorts flyttfirma bör vi anlita?

Det är alltid att rekommendera att anlita en flyttfirma med erfarenhet av den typ av flytt som ni behöver hjälp med. Om det är en kontorsflytt är det verkligen bra att flyttfirman har erfarenhet av att sköta företagsflyttar. En pianoflytt kräver sin kunskap och så vidare…

Kan jag få RUT avdrag flytt?

Flytt ingår i det som täcks av RUT-avdraget. RUT avdrag flytt är till för själva arbetet. Det vill säga flyttgubbarnas arbete med att bära såväl som montering av möbler.

Vad kostar flytthjälp?

Flytt ingår i det som täcks av RUT-avdraget. RUT avdrag flytt är till för själva arbetet. Det vill säga flyttgubbarnas arbete med att bära såväl som montering av möbler.

Är det säkert med billigaste flyttfirman?

Det är säkert om det rör sig om en seriös flyttfirma som kan få ner priserna genom att jobba på ett smart och effektivt pris. Du bör ta en titt på referenser och känn efter hur det känns när du börjar kommunicera med flytthjälpen. God kommunikation är ett gott tecken om att det är en bra flytt tjänst.

Vad ingår i en flyttoffert?

Det beror på offerten du får och det här är något som du ska vara väl medveten om. Jämför alltid flyttofferten med de punkter du gav flyttfirman för att de skulle skapa den. Om något fattas ska du påpeka detta och be om ett uppdaterat pris där punkten som fattades är med.

Vad styr flyttfirma pris?

Flera saker. Hur mycket som ska flyttas. Här ser man ofta på bostadens storlek men också på de saker som ingår. Ska det flyttas piano blir det ett annat pris än om det bara rör sig om enklare IKEA-möbler. Om flyttgubbarna ska montera ner och montera upp igen kan det också påverkar priset. Körsträcka är också något som kan påverka vilket pris det till sist blir för flytthjälpen.

Kan en billig flyttfirma i Stockholm packa?

Ja, även den billigaste flyttfirman kan hjälpa dig med att packa. Om detta ingår i priset eller är förstås viktigt att ta reda på från start. Vi förespråkar en tydlig offert och jobbar inte med dolda avgifter.

Behövs det flyttfirma för att flytta piano?

Ja, det är klokt att anlita en flyttfirma för pianoflytt. Dels för att det här är väldigt tungt att klara själv och dels för att det krävs vissa redskap för att skydda ryggar såväl som instrument.

Kan vi klara flytten själva?

Det kanske ni kan. Många gånger går det bra att hyra en mindre lastbil och med hjälp av vänner och bekanta sköta flytten i egen regi. Kanske sparar ni pengar på detta vad gäller flyttbil pris men frågan är om det här kommer att vara det värt. Med en proffsig flytt kan ni ju syssla med annat som också måste skötas då det ska flyttas hem eller företag.

Hur vet jag om vi behöver flytthjälpen?

Det vet du då du ponerar hur lång tid flytten kommer att ta och vad du inte kan syssla med om du ska sköta flytten själv. Dessutom bör du lyssna på din magkänsla. Om den säger att du tar dig vatten över huvudet genom att sköta flytten själv bör du lyssna och boka in en professionell flyttfirma även för en mindre flytt.

Hur lång tid tar flytthjälp?

Det beror på vad som ska flyttas och var. Räkna med en dag även för en mindre lägenhet och kanske två dagar om det är ett helt hus som ska flyttas över halva Sverige. Tiden beror också en hel på de förberedelser som görs.

När kommer flyttfirman?

Vanligtvis kommer flyttfirman tidigt på morgonen. Ibland kan vi komma dagen, eller dagarna, innan för att hjälpa till med att packa flyttkartongerna.

Hur kan vi flytta på ett piano?

Om ni bor i ett bostadshus med flera våningar kan det bli aktuellt att flytta på piano balkongvägen med lyftkran. Det är sällan möjligt att flytta piano med hiss. I vissa fall måste ett piano bäras ner för flera trappor. Med mer information om pianots storlek, er bostad och våning ni bor på kan vi ge en bra offert för pianoflytt.

Vad kostar det med flytthjälp 50 mil?

Vi råder dig att kontakta oss för en flyttoffert då det är svårt att på rak arm säga vad det kommer att kosta dig att flytta 50 mil. Saker som vad som ska flyttas och när påverkar flyttfirma priset så se till att få ett direkt svar på frågan som rör er flytt med en offert från oss!

När är det bäst att flytta?

När det passar er bäst! Det kan också vara bra att veta att det normalt sett är lite lugnare i trafiken under helger och att det kan vara mindre press på oss flyttfirmor i Stockholm under vinter och vår. Kontakta oss gärna för mer information om när det kan tänkas vara bäst för er att genomföra flytten.

Ska vi bjuda flyttgubbarna på lunch?

Det är inget vi räknar med men det är klart att det går bra. Om ni vill ordna med lunch kan det vara klokt att koordinera detta med oss på förhand. Det är dock alltid uppskattat om det finns tillgång till vatten att dricka under flyttens gång.

Vad ska vi göra vid flytten?

Ni kan finnas omkring oss när vi flyttar era saker men det är inget måste. Det går också bra att möta oss vid den nya adressen där ni kan börja packa upp och ställa i ordning när vi bär in sakerna åt er.

Kan alla flyttfirmor i Stockholm flytta piano?

Nej alla flyttfirmor i Stockholm kan inte flytta ett piano , det krävs specialistkunskap och rätt verktyg för detta.

Vi har inte blivit så bra flyttfirma som vi är idag på en natt. Du vinner på att vi numera vet hur en flytt ska genomföras för att alla ska bli nöjda. Vi lyckas vara den billigaste flyttfirman utan att tumma på kvalitet och det är något som vi är mycket stolta över.

Tel: 08-43749989 eller 073-695 44 18

Kontor: Havsörnsvägen 86, 123 49 Farsta

e post: info (at) asgardflytt.se

© All rights reserved 2022 Asgard Flytt och Städ AB-Flyttfirma

SEO och hemsida från www.seomaster.se

seomaster.se