Allt du behöver tänka på inför flytt med flyttfirma

Flyttips med flyttfirma

Flyttipsen här är främst för dom som inte anlitar flyttfirma för packning utan väljer att packa sitt bohag själv.

För att allt ska gå smidigt när flyttfirman dyker upp på flyttdagen är det mycket att tänka på så allt flyter på smidigt, det gäller även om du har bokat din flytt med fastpris eller timpris.

• Flyttkartonger

Vid val av flyttkartonger är det viktigt att ni använder dom tjockare flyttkartongerna som brukar kallas 5 lagers kartonger. Du ska kunna stå på en tom flyttkartong som är i hopsatt utan att den ger vika. Andledingen till det är att flyttfirman måste kunna stapla kartongerna på varandra i flyttbilen utan att dom krossar varandra. När flyttgubbarna stuvar flyttbilen är det vanligt att man ställer minst 5 st. på varandra eller mer. Anlitar ni en seriös flyttfirma brukar låna av flyttkartonger ingå med leverans. Vid långflyttar kan man behöva köpa kartongerna själva då det är svårt för flyttfirman att hämta flyttkartongerna efter avslutad flytt. Det är alltid en bra ide att fråga flyttfirman om dom har några begagnande kartonger att sälja.

Flyttips med flyttfirma

• Packning av en flyttkartong

Hur man packar en flyttkartong är en vanlig fråga och i korthet packa inte för tungt max vikt ca 20kg/ kartong. Allt som går och får plats bör packas i en flyttkartong. Packa tyngre föremål såsom böcker underst i en flyttkartong fyll därefter på med lättare saker. Använd packpapper eller tidningspapper för utfyllnad i kartongerna så inget rör på sig.

• Märk flyttkartongerna

Märk alla flyttkartonger om innehållet plus till vilket rum den ska tex KÖK det underlättar mycket både för flyttkarlarna och för er så att alla kartonger kommer till rätt rum från början.

• Töm möbler:

Töm alla möbler, byråer, skåp och andra möbler. Det blir annars för tungt att bära plus dom flesta möbler håller inte om man transporterar dom fulla med saker. Ta även ut hyllplan låder mm och tejpa ihop. Är det en lätt byrå räcker det med att tömma lådorna sen tejpa igen dom.

• Sopsäckar

Sopsäckar är en stor hjälp vid en flytt, köp do tjockare varianterna. Använd dom till att packa mjuka saker så som täcken, kuddar soffkuddar mm. Det underlättar för flyttkillarna och håller saker rena. Det underlättar också vid stuvningen av flyttbilen där man kan använda sopsäckarna till att fixera andra möbler i bilen.

Packa i sopsäckar

• Mattor och madrasser

Mattor och madrasser bör rullas i hopp och tejpas även är det smart att använda sopsäckar för att skydda dom det är para att använda två sopsäckar och tejpa sedan i hopp dom

• Garderobskartonger

Ett bra tips men inte nödvändigt. Man kan använda garderobskartonger till kläder självklart speciellt ömtåliga kläder som man vill inte ska vikas och bli skrynkliga. Man kan även använda dom för lampor och ljuskronor då hänger man do kartongen och skyddar med bubbelplast. Använd inte för många garderobskartonger då dom tar mycket plats i flyttbilen.

• Vind och källare

Vind och källarförråd är det många som glömmer och ger bara nycklarna till flyttfirma och säger varsågod! Men samma sak gäller där allt ska vara packat och klart som vi beskriver här ovan.

• Resväskor

Resväskor är en bra idé att använda för packning, men var noga med att inte packa för tungt då kan handtagen sönder. Packa gärna kläder och liknade resväskor inte tunga saker som böcker.

packa i resväskor vid flytt

• Växter

Mindre krukväxter packas i öppna flyttkartonger, större växter bör flyttas separat om möjligt annars meddela innan flyttfirma om du har en eller flera större växter. Tänkt på att det aldrig finns någon värme på flaket i en flyttbil så flyttar ni på vintern kan dom ta skada och försäkringen täcker inte växter.

Krukväxter flyttkartong

• Farligt gods

Farligt gods innefattar gasoltuber, brandsläckare bensindrivna maskiner och även målarfärg. kontakta flyttfirman innan om ni har några av dessa produkter och kom överens om bästa möjliga lösning för detta. Detta för att försäkring ska gälla.

 

• Tavlor

Speglar och tavlor som får plats i en flyttkartong placeras i en öppen flyttkartong gärna med någon form av skydd i mellan.

• Porslin

Porslin behöver packas med någon form av skyddspapper i mellan och tallrikar ska stå upp i flyttkartongen. Det ska inte finnas något löst i kartongen så fyll alla håligheter med något kanske kökshanddukar eller strumpor.

 

• Tunga otympliga möbler

Tyngre möbler är bra att meddela flyttfirma om så dom kan ta med nödvändig utrustning så som bärselar och rullbord.

Tips på flyttdagen

• Porslin

  • Flyttkillarna kan i regel inte ta av sig skorna när dom bär tyngre föremål då dom kan skada sig om dom bär tunga möbler utan stadiga skor. Så skydda gärna golven på både till adressen så som från adressen.
  • Viktiga saker så som smycken, pengar, pass och andra viktiga dokument bör du ta med dig själv.
  • Flyttstädning! Om jag bara får ge ett tips angående flytt så är det anlita en firma för flyttstädningen det är billigt då man kan använda RUT avdraget och otroligt jobbigt att utföra själv. Helt klart värt pengarna.
  • Anlita en flyttfirma i Stockholm du har förtroende för så du kan lämna dom utan att behöva vara orolig. Möt dom på flyttdagen och visa allt förråd mm sen är det bara att lämna över nycklarna och åka till nya adressen och vänta där, få gärna en ungefärlig tid dom kommer så slipper du vänta för länge. Att flytta är en av dom mest stressfyllda dagar man kan tänka sis så att stanna och titta på när killarna jobbar är helt onödigt när det finns så mycket annat att tänka på. Mitt insidertips är att åk till ett kaffe och koppla av. 😊
Flyttips